Maggi X.

Tekuté ochucovadlo značky Maggi vyvinul v roce 1886 Julius Maggi, švýcarský podnikatel italského původu. V českých zemích bylo v prodeji minimálně od roku 1891. Začalo být známé v prvním desetiletí 20. století a rychle se stalo velice populárním. Julius Maggi byl také vynálezcem instantních polévek a spoluvynálezcem dehydrovaného bujónu. V meziválečném Československu byla jeho největším konkurentem pražská firma Graf. V rámci poválečného znárodnění soukromých podniků byly oba bývalé konkurenční podniky sloučeny do národního podniku Vitana, který pak pod novou značkou vyráběl „vlastní“ instantní polévky, založené ovšem na bázi výrobků Maggi.

Rozměry 49 x 24 cm
Období 1910 - 1920
Způsob výroby šablonovaná

Mohlo by vás zajímat

Maggi V.

Rozměry: 49 x 24 cm

Období: 1910 - 1920

Způsob výroby: šablonovaná

Maggi VI.

Rozměry: 49 x 24 cm

Období: 1920 - 1930

Způsob výroby: šablonovaná

Maggi VII.

Rozměry: 49 x 24 cm

Období: 1920 - 1930

Způsob výroby: šablonovaná

Maggi VIII.

Rozměry: 49 x 24 cm

Období: 1930 - 1940

Způsob výroby: šablonovaná

Maggi IX.

Rozměry: 49 x 24 cm

Období: 1930 - 1940

Způsob výroby: šablonovaná